Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

Budapest

A JLL képviselte a KGAL német alapkezelőt az Eiffel Square megvásárlása során

Ez a tranzakció 2016 eddigi legnagyobb iroda befektetése és bizonyítja, hogy Magyarországra visszatértek a német intézményi befektetők


​Budapest, 2016. június 16. – A JLL képviseletében a német KGAL GmbH & Co. KG („KGAL”) alapkezelő vette meg az Eiffel Square irodaházat Budapesten. Ez a tranzakció az idei év legnagyobb magyarországi irodapiaci befektetése.

Az Eiffel Square irodaházat 2010-ben adták át, a fejlesztők az Europa Capital, a ConvergenCE és a DVM voltak. Az irodaház 16,000 m2 irodaterülettel és körülbelül 6,000 m2 kiskereskedelmi területtel rendelkezik, melyek között éttermek, kávézók, egy magánorvosi rendelő és egy szupermarket is helyet kapott. Az épület főbb bérlői a Cetelem Bank (BNP Paribas Group), a Dealogic, a Medicover, a Givaudan, a Grundfos és az AXN (Sony Group). Az irodaház Budapest egyik legkiemelkedőbb iroda fejlesztése, 2010-ben elnyerte a CiJ legjobb irodafejlesztésért járó díját (Best Office Development Award) és a FIABCI Prix d´Excellence második helyezettjének járó díját. 

Benjamin Perez-Ellischewitz, a JLL magyarországi tőkepiaci részlegének igazgatója a következőket mondta: „A KGAL befektetése a német intézményi befektetők visszatérését bizonyítja a magyar piacra. Büszkék vagyunk arra, hogy aktív közreműködői voltunk ennek a tranzakciónak. Az AEW portfolió 2015-ben lezajlott eladásához hasonlóan ez az adásvétel is azt jelzi, hogy a nemzetközi befektetők részéről növekvő érdeklődés tapasztalható a budapesti kereskedelmi ingatlan befektetési piac iránt.”

Magyarország volt az egyike a 2008-as pénzügyi válság által legerősebben sújtott országoknak és éveket kellett várnia arra, hogy új lendületet kapjon a befektetési piac. 2014 óta folyamatosan növekszik, 2015-ben közel 800 millió eurós tranzakciós méretet ért el. A JLL 2016-ban a befektetési volumen drasztikus megugrására számít; előrejelzéseik szerint várhatóan több mint 1,2 milliárd euró értékben fognak ingatlan adásvételi tranzakciókat eszközölni Magyarországon.