Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

Budapest

Megduplázódott az IP West irodaterülete

A nemzetközi ingatlanfejlesztő AIG/Lincoln és a bérbeadással megbízott ügynökség, a Jones Lang LaSalle ezúton jelenti be az IP West irodaház új fázisainak átadását


A Dél-Buda egyik legkedveltebb üzleti helyszínén felépült IP West közel 30,000 m2 irodaterületet kínál. Az első két fázis (15,800 m2) sikerét bizonyította, hogy röviddel az átadást követően 100%-ban bérbeadásra kerültek a területek. A rugalmasan kialakítható, világos irodaterületekkel és nagyszámú parkolóval rendelkező épület számos nemzetközi vállalatot megnyert már magának, többek között a Philips NXP, a Dalkia és a Heineken magyarországi képviseletei is az IP Westet választották.
 
A tervezők az új fázisokban is megtartották az első épületekben már bemutatott magas szintű építészeti és műszaki kialakításokat. Az „A” kategóriás épületek kritériumai szerint megkövetelt műszaki tartalom mellett a szolgáltatások széles skálája is megtalálható: bankfiók és ATM az épületen belül, kávézó és étterem az új fázisokban is, raktározási lehetőségek, illetve egy autómosó is a bérlők rendelkezésre áll. Mindezt a közel 500 db új parkolóhely egészíti ki, amelyek között vendégparkolók is helyet kapnak.
A három egységre tagolható új irodaházban összesen 14,000 m2 irodaterület bérelhető, mely 1,600 m2-t jelent szintenként. A Prielle Kornélia utcai 2,400 m2 irodaterülettel rendelkező épülettömb különálló egység, így alkalmas székház elhelyezésére is. Az egyes fázisokban megépülő belső kertek, kávézó és étterem biztosítja a kikapcsolódást és a természet közeli munkakörnyezetet. Az egyes fázisok 7. emeletén exkluzív használatú tetőteraszok tartoznak az irodaterületekhez, amelyekről egyedi panoráma nyílik a Lágymányosi hídra és a budai hegyekre.
 
Lance Bozman, az AIG/Lincoln ügyvezető igazgatója szerint az irodaház nagy népszerűségnek örvend a bérlők között: „Új bérlőkkel is tárgyalunk, de a korábbi fázisokban területet bérlő cégek közül is sokan érdeklődnek a bővülési lehetőségek iránt. A Dalkia például éppúgy, mint az I. fázisban, a III. fázisban is elsőként írta alá a bérleti szerződést. Érdemes tehát kihasználni azt a lehetőséget, hogy az új szárnyakat a régiekkel összenyitva akár 4,000 m2-es összefüggő irodaterület is bérelhető irodaházunkban.”
 
Thierry Delvaux, a Jones Lang LaSalle ügyvezető igazgatója hozzátette: „A budapesti irodapiacon Dél-Budán jelentős változások történtek az elmúlt évben. A piac kínálata jelentősen emelkedett és néhány olyan esettel is találkozunk, ahol a területek már hosszú ideje állnak üresen. Az IP West azonban az irodaházak legmagasabb minőségi kategóriájába tartozik, mind a műszaki tartalmának, mind szolgáltatásainak köszönhetően, de a népszerűségében fontos szerepet játszik a megközelíthetősége és láthatósága is. Biztos vagyok abban, hogy a mai bérlői követelményeknek maradéktalanul meg tud felelni, hiszen a gazdaságosan kihasználható területeivel hozzájárulhat a cégek költségcsökkentő törekvéseihez.”