Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

Varsó, Prága, Budapest, Bukarest

A Jones Lang LaSalle új regionális üzletága a létesítmény gazdálkodás


A Jones Lang LaSalle örömmel jelenti be az új regionális létesítmény gazdálkodási üzletágának bevezetését és egyúttal bemutatja az üzletág vezetőit; Roman Skowroński-t és Virginie de Baere-t, akik a közép-kelet európai régió szakmai vezetői, és Rohonyi Juditot, aki a magyarországi létesítménygazdálkodási részleg vezetője.

A létesítmény gazdálkodási üzletág bevezetéséről John Duckworth, a közép-kelet európai régiójának ügyvezető igazgatója nyilatkozott: „Ebben az évben részletekbe menően vizsgáltuk a létesítmény gazdálkodási szektort a régióban. Arra a következtetésre jutottunk, hogy ez a piac erősen felszabdalt és a szolgáltatási színvonal is széles skálán mozog. Ez legfőképpen akkor válik nyilvánvalóvá, ha a közép-kelet európai régiót egy egységként vizsgáljuk – lényegében ezt teszi a legtöbb tulajdonos és befektető is. Úgy véljük, hogy a lehetőség adott, hogy létrehozzunk egy magas színvonalú, egységes létesítmény gazdálkodási üzletágat annak érdekében, hogy ügyfeleink ingatlanjait védjük, és értékét tovább növeljük. Az első és legfontosabb lépés az volt, hogy kinevezzünk egy kiemelkedő szakmai tudással rendelkező vezetőséget, akiknek az egységes létesítmény gazdálkodási platform létrehozása lesz a feladatuk. A kiskereskedelmi és az iroda ingatlanok gazdálkodásában is jártas vezetőket találtunk, így ügyfeleink számára is bizonyítjuk, hogy a szolgáltatásaink színvonala valódi szakmai tapasztalaton alapul.”       

A Jones Lang LaSalle új létesítmény gazdálkodási üzletágának tagjai mindannyian széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkeznek helyi és regionális piacokon.  
Roman Skowroński, a közép-kelet európai régió létesítmény gazdálkodási vezetője lesz a felelős az új üzletág és a team felépítéséért. Roman előzőleg a CEFIC operációs- és portfolió vezetője volt, feladata a cég saját tulajdonában, illetve harmadik fél tulajdonában álló 14 lengyelországi bevásárlóközpont létesítmény gazdálkodása és vagyonkezelése volt. Többek között hozzá tartozott az Arkadia bevásárlóközpont, a közép-kelet európai régió egyik legkiemelkedőbb kiskereskedelmi ingatlanjának létesítmény gazdálkodása is. Ebben a feladatkörben több, mint 1 millió m2 (560,000 m2 bruttó bérbe adható területtel) ingatlan gazdálkodásáért, egy 40 fős csapat vezetéséért és mintegy 1200 bérleti szerződés kezeléséért tartozott felelősséggel. Roman széleskörű létesítmény gazdálkodási tapasztalatát, melyet főkét a kiskereskedelmi szektorban szerzett, mostantól a Jones Lang LaSalle új regionális üzletágában kamatoztatja tovább.

Virginie de Baere, az iroda létesítmény gazdálkodási részleg regionális vezetőjének a székhelye szintén a varsói irodában lesz. Munkája során szorosan együttműködik majd Roman-nal, és felügyeli az iroda létesítmény gazdálkodást és üzemeltetést a régióban. Virginie korábban a varsói Knight Frank létesítmény gazdálkodási és ingatlan kezelési részlegének volt a vezetője. A több mint 10 éves szakmai tapasztalata során Virginie már dolgozott együtt olyan nagynevű ügyfelekkel, mint a DEKA, Invesco, GLL, AIB, WP Carey és Immoeast. A Knight Frank kötelékében egy 35 fős team vezetőjeként összesen 750,000 m2 összterületű létesítmény gazdálkodását vezette.      
Roman és Virginie mellett Magyarországon Rohonyi Judit vezeti az új üzletágat októberi kinevezése óta. Judit előzőleg a sikeres budapesti kiskereskedelmi bérbeadási részleg tagja volt, de korábbi munkatapasztalata révén a létesítmény gazdálkodás területén is fontos szerepet tölt be a Jones Lang LaSalle-nál. Judit az új közép-kelet európai létesítmény gazdálkodási vezetőkkel szorosan együttműködve kínál az ügyfeleknek kiemelkedő minőségű szolgáltatást.

Thierry Delvaux, a Jones Lang LaSalle budapesti irodájának ügyvezető igazgatója elmondta: „A létesítmény gazdálkodás üzletág bevezetésével a vállalatunk kiterjeszti az ügyfeleink számára nyújtott szolgáltatásai körét. Judit létesítmény gazdálkodási területen szerzett többéves tapasztalatának köszönhetően a budapesti Jones Lang LaSalle iroda új üzletága már a kezdetektől fogva tapasztalt kezekben van. Ügyfeleink a tőlünk megszokott magas színvonalú szolgáltatásokat mostantól az ingatlan gazdálkodás és üzemeltetés terén is igénybe vehetik.”   
A három új kinevezés mellett a Jones Lang LaSalle Kamil Lubiejewski-t, a közép-kelet európai régió pénzügyi és operációs vezetőjét bízta meg az új létesítmény gazdálkodási részleg pénzügyi és IT hátterének felépítésével és vezetésével. Kamil gyakorlatilag a regionális üzemeltetési jelentéseket felügyeli, különös tekintettel az egyes országok különböző jogi- és adórendszerének különbségeire.