Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

Budapest

Az Allianz tulajdonában az Allee 50%-a 


Budapest, 2010. április 14. -  Az Allianz Real Estate Germany GMBH (Allianz) felvásárolta az Allee Bevásárlóközpont 50%-os tulajdonrészét több, mint 100 millió euró vételáron. Ez az első nagyértékű befektetési tranzakció Budapesten az ingatlanpiac visszaesése óta és egyben az Allianz első Németországon kívüli bevásárlóközpont akvizíciója. Az Allianz-ot a Jones Lang LaSalle képviselte.

Az Allee Bevásárlóközpont 2009. novemberében nyílt meg 100%-os bérbeadottsággal. A 47,000 négyzetméternyi terület üzlethelyiségei között megtalálható az Interspar, az Inditex Group, a Van Graaf, a H&M, a C&A, az Electroworld, és egy 13 termes mozi is. Ezen kívül további 7,000 négyzetméteren irodaterületeket alakítottak ki. A Jones Lang LaSalle exkluzív megbízást kapott az Allee szabadidő- és szórakoztató egységeinek bérbeadására és a Cushman & Wakefield-del közös megbízást kapott a teljes bevásárlóközpont üzlethelyiségeinek bérbeadására.

Pál Erika, a budapesti iroda kiskereskedelmi üzletágának vezetője elmondta: „Az Allee bérbeadásának utolsó fázisa meglehetősen nagy kihívást jelentett a válság miatt, éppen ezért az, hogy 100%-os bérbeadottságot értünk el a központ nyitásának időpontjára, nagyon jó eredménynek számít.”

Benjamin Perez-Ellischewitz, a Jones Lang LaSalle magyarországi Capital Markets részlegének vezetője hozzátette: „Az Allee Bevásárlóközpont egy új vezető kereskedelmi központként mutatkozott be a budapesti piacon és úgy gondoljuk, hogy az Allianz befektetésének időzítése a piac legmegfelelőbb időpontjában történt.