Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

London

Kiskereskedelem a jövőben: a változás szele

A Jones Lang LaSalle bemutatja az új kiskereskedelemi fókuszú weboldalát


London, 2010. május 31. –  A Jones Lang LaSalle 2010. május 27-én indította el interaktív www.retail2020.com weboldalát, amelyen bemutatja a világszerte rohamosan változó kiskereskedelmi piac következő 10 évére szóló előrejelzését. A piackutatás bemutatja összes lehetséges tényezőt, amelyek befolyásolhatják az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió kiskereskedelmi ingatlanpiacait 2020-ig, többek között a gazdasági, technológiai, demográfiai és kulturális változásokat és kérdéseket: mit hoz a jövő, és hogy tudnak a főbb piaci szereplők a változásoknak megfelelően reagálni?

Robert Bonwell, a Jones Lang LaSalle EMEA régiójának kiskereskedelmi részlegének vezérigazgatója elmondta: „Az elmúlt 10 évben a világ összes kiskereskedelmi piacán drasztikus változások mentek végbe. A következő 10 évben zordabb piaci feltételekre számíthatnak a tulajdonosok, a bérbeadók és a kereskedők, de sok lehetőség kínálkozik azok számára, akik a jó megítélést gyors döntéssel tudják kombinálni.”

A Retail 2020 képet ad a jövő kiskereskedelmének várható alakulásáról az egyes szektorok, földrajzi elhelyezkedés, ingatlantípusok és profitabilitás (növekedés, költségek és üzleti modellek) szempontjából. A kutatási eredményeket sorozatban mutatja be a Jones Lang LaSalle, az első rész 2010. május 27-étől olvasható a honlapon.  A Retail 2020 célja, hogy megfelelő következtetést vonjon le az európai kiskereskedelem jövőbeli kilátásairól.     
  
A Retail 2020 web portál kommunikációs felületet biztosít a kiskereskedelmi iparnak a szektor jövőjéről és az ingatlanpiacra gyakorolt hatásáról, de ezek mellett blogokat, videókat, híreket, interaktív kérdőíveket és ügyfél bemutatkozókat is találhatunk a honlapon.
A Retail 2020 a Jones Lang LaSalle 10 évvel ezelőtt publikált Retail Futures, 2010 című tanulmányának folytatása, amely többnyire helyesen jelezte előre a kiskereskedelmi szektort alakító hatásokat 2000 és 2010 között.

Bonwell hozzátette: „Ahogy a válságból kilépünk, a kiskereskedelem újra a gazdaság növekedésének egyik legjelentősebb mozgatórugója lesz, munkahelyeket és új dinamikus környezetet teremt. A Retail 2020 projekt révén lehetőségünk nyílik a fő kiskereskedelmi piaci szereplőkkel párbeszédet folytatni az EMEA régió kiskereskedelmi piacáról olyan témakörökben, mint például a vásárlóerő változásai, a távol-keleti piacok felértékelődése, tengerentúli expanzió és az online kereskedelem.”