Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

Budapest

A Jones Lang LaSalle egyesül a King Sturge-dzsel

A két vezető ingatlantanácsadó cég egyesíti európai tevékenységét


LONDON, 2011. május 27. – A világszerte kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó Jones Lang LaSalle (NYSE: JLL) ma bejelentette, hogy egyesül a King Sturge nemzetközi ingatlantanácsadó vállalattal.  Az egyesült cég piacvezető lesz az Egyesült Királyságban és egész Európában. Az új társaság megnövekedett vállalati ereje és szerteágazó szolgáltatási köre a régió egészében mindkét vállalat ügyfeleinek javára fog szolgálni. 

Az üzlet várhatóan 2011. május 31-én zárul. Az egyesülés feltételeinek megfelelően a Jones Lang LaSalle 197 millió fontot (319 millió dollárt) fog fizetni a King Sturge partnereinek, ebből 98 millió fontot a szerződés aláírásakor, a fennmaradó részt pedig öt év alatt.

A King Sturge 43 európai, ezen belül 24 nagy-britanniai irodája a Jones Lang LaSalle-hoz fog tartozni, és a Jones Lang LaSalle név alatt fog működni. Az üzletágak és a csapatok összeolvadása és az üzleti tevékenységek integrálása azonnal megkezdődik.

Christian Ulbrich, a Jones Lang LaSalle EMEA vezérigazgatója kijelentette: „A Jones Lang LaSalle és a King Sturge között fennálló stratégiai és kulturális hasonlóságok miatt az egyesülés logikus és igen előnyös mindkét cég számára. Az egyesülésből fakadóan olyan széleskörű tapasztalattal fogunk rendelkezni, ami egyedülállóvá teszi szolgáltatásainkat az Egyesült Királyságban és Európában.

Richard Batten, a King Sturge rangidős partnere hozzátette: „Két nagyszerű, kulturálisan egymáshoz illő vállalat talált egymásra fantasztikus üzleti szinergiákkal, hogy létrehozzák Európa legjobb ingatlantanácsadó vállalatát. Hiszünk abban, hogy együtt jobbak leszünk. A kontinenseken átnyúló ingatlantanácsadói tevékenység és az ebből fakadó lehetőségek valamennyi munkatársunk és ügyfelünk számára nagyszerű hír.”

A fúzió tovább fogja erősíteni  az egyesült ingatlantanácsadó vezető piaci pozícióját és szélesíteni fogja szolgáltatási körét:

  •         Az egyesült befektetési részleg  a Jones Lang LaSalle globális platformja révén páratlan hozzáférést fog biztosítani a nemzetközi tőkepiachoz ügyfelei számára
  •         A fúzió elősegíti mindkét cég azon célkitűzését, hogy piacvezető poziciót szerezzen a megcélzott helyi és regionális piacokon. 
  •        Jelenleg a Jones Lang LaSalle a londoni ügynökségi és befektetési piacon piacvezető, míg a King Sturge a brit regionális piacokon piacvezető.
  •         Az egyesülés elmélyíti és kiszélesíti többek között az ipari, logisztikai és kereskedelmi szolgáltatások körét.
  •        A cég tevékenysége jelentősen meg fog nőni a gyorsan fejlődő közép-, kelet- és délkelet-európai piacokon.

 John Duckworth, a Jones Lang LaSalle kelet-közép és dél-kelet európai vezérigazgatója elmondta: „Nagyon nagy várakozásokkal tekintünk e két kiváló cég egyesülése elé. Mindkettő arról híres, hogy a kiváló csapatmunkát és az ügyfeleket helyezi az előtérbe. Késlekedés nélkül megkezdjük a fúzióból eredő rendkívüli lehetőségek kiaknázását az ügyfeleink és a munkatársaink számára.”

Az egyesült cég 30 országban 70 helyszínen működik Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, és 5300 munkatársa integrált ingatlanszolgáltatást nyújt a befektetők, tulajdonosok és bérlők számára. A nagy-britanniai vállalat 34 irodában 2700 alkalmazottat fog foglalkoztatni.