Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

London

A McAleer & Rushe eladta a 200 millió fontot érő W Hotelt egy katari befektetőnek

A vételár egy közel 4 százalékos nettó hozamot tükröz.


London, 2011. október 14. – Az idei év legnagyobb horderejű hotel tranzakciója keretében a McAleer & Rushe egy katari székhelyű befektetőnek közel 200 millió fontért eladta az elbűvölő W London-Leicester téri vegyes fejlesztésű ingatlant, melynek meghatározó részét képezi a hotel rész.

A vételár egy közel 4 százalékos nettó hozamot tükröz.

A stílusos, 192 ágyas W London a Leicester tér és a Wardour utca sarkán helyezkedik el, a korábbi Swiss Centre területén. A Starwood által üzemeltetett hotel gyorsan az A-listás celebek kedvenc szállodájává vált. A tízemeletes épületben 11 luxus kivitelű, 2-3 hálószobás penthouse W residencia és Európa első nagyjából 3.200 négyzetméteres M&M World áruháza található.

A McAleer & Rushe által fejlesztett és épített és a Jestico + Whiles által tervezett épület elnyerte a legjobb angol fejlesztésnek járó díjat a cannes-i nemzetközi ingatlan kiállításon a MIPIM-en továbbá számos egyéb közelgő, rangos, építészeti díj várományosai közt is szerepel.

A McAleer & Rushe ügyvezetője Eamonn Laverty elmondta: “Ez a mintafejlesztés a McAleer & Rushe jelképévé vált. Egy olyan hotelt építettünk, mely a legmagasabb szintű tervezést és exkluzivitást tudhatja magáénak, melyet mindenki elvár egy olyan elbűvölő márkától, mint a W és mindezt egy  olyan prominens területen, mint London egyik leghíresebb tere. Létrehoztuk továbbá a jelenleg legexkluzívabbnak tartott londoni apartmanokat, melyekhez a W Hotel által nyújtott teljeskörű vendéglátás és szolgáltatás jár. A megszerzett tőkét visszainvesztáljuk az üzletbe, hogy további fejlesztési lehetőségek kivitelezésében segítsen.”

A McAleer & Rushe ingatlanágának vezetője Stephen Surphlis hozzátette: “Az különleges építési megoldások, a hosszú bérleti szerződések, az erős hátterű Starwood Hotels & Resorts Worldwide és a Mars Retail Group bérlők, valamint a kiemelkedő londoni ingatlanok iránti erős kereslet miatt mindig sok érdeklődés lesz ez iránt az épület iránt.  Különösen örülünk, hogy egy ilyen sikeres tranzakciót tudhatunk magunkénak.”

Az eladásban a  Jones Lang LaSalle és a Steerforth Partners tanácsadócégek vettek részt.

Robert Millar a Steerforth Partners befektetési partnere elmondta: “A W Hotel iránt sok nemzetközi befektető érdeklődött, és ez a legfrissebb bizonyítéka annak, hogy a kiemelkedő, központi elhelyezkedésű, londoni ingatlanok piaca továbbra is nagyon erős. Az elért ár a bizonyítéka a McAleer & Rushes előrelátásának, hogy jó érzékkel szerezték meg, fejlesztették, és adták bérbe ezt az ikonikus londoni területet”.

Jon Hubbard, a Jones Lang LaSalle Hotels ügyvezetője hozzátette: “London továbbra is a globális tőke fókuszpontja, és ez az eladás megerősíti London nemzetközi vonzerejét az ingatlanbefektetők körében, felismerve a londoni szállodapiac hosszú távú jelentőségét. A jelenlegi készlethiány következtében a verseny folytatódik a jó minőségű ingatlanokért.”