Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

London

A Jones Lang LaSalle bevezeti testreszabott megújuló energia ingatlanportfolió elemző eszközét

A LaSalle Investment Management 489 ingatlant terjeszt elő elemzésre


2011. október 25. – A Jones Lang LaSalle és az alacsony szén-dioxid tanácsadással foglalkozó Encraft egy új értékelési eszközt fejlesztett ki közös erővel, mely segít a globális ingatlan vezetőknek, hogy egy szempillantás alatt felmérjék a megújuló energetikai technológiák ingatlanjaikban rejlő befektetési lehetőségét.

 

Az RESPRO nevű eszköz lehetővé teszi, hogy a Jones Lang LaSalle egy gombnyomásra tanácsot adjon ügyfeleinek, hogy a megújuló energiaforrások bevezetése milyen hatással lenne ingatlan portfóliójukra.

 

Az eszköz segítségével a LaSalle Investment Management - a Jones Lang LaSalle megújuló energiaforrásokban érdekelt ügyfele - 489 egyesült királyságbeli iroda, szabadidős, kiskereskedelmi- valamint ipari ingatlant tartalmazó portfóliójának kezdeti megújuló energiaforrásait vizsgálják és értékelik.

 

A kezdeti értékelés lehetővé teszi a Jones Lang LaSalle fenntarthatósági szakértőinek, hogy felülvizsgálják a különféle megújuló energiaprojektekre vonatkozó műszaki életképességet és pénzügyi alkalmasságot minden egyes ingatlanra, majd ez alapján tanácsot adjanak a végrehajtásra és beüzemelésre vonatkozóan az adott projektnél. Ezek közé a projektek közé tartoznak a potenciális szél, biomassza, foto elektromos napenergia, napkollektor, víz- és geometrikus hőszivattyú, és CHP (hő és villamos energia) megoldások.

 

James Smith, a LaSalle Investment Management társigazgatója elmodta: “Az energiatakarékos megoldások a hosszú távú elkötelezettségünk kulcsfontosságú részei, hogy a befektetési teljesítmény fokozásával egyidejűleg folyamatosan javítsuk épületeink környezetre gyakorolt hatását. Nagyon várjuk, hogy milyen eredményeket hoz a Jones Lang LaSalle elemzése, továbbá, hogy ezeket megoszthassuk ügyfeleinkkel, illetve hogy életképes alternatív energetikai megoldásokat alkalmazhassunk.”

 

Erin Karsten, a Jones Lang LaSalle EMEA Megújuló Energia Megoldások részlegének Business Development vezetője így nyilatkozott: Nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a LaSalle Investment Managementtel (LIM) egyesült királyságbeli ingatlanjaikon. Ez az új eszköz lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan és könnyen adjunk tanácsot számos lehetőség és technológia bevezetésére, és ezáltal segítsük a LIM-etcéljaik elérésében a  megújuló energiaforrások területén.”

 

Lee Siddons, a Jones Lang LaSalle EMEA Megújuló Energia Megoldások részlegének vezetője, aki az eszközt a szoftvert nyújtó Encrafttal együttesen fejlesztette ki, elmondta: “Bérlői, befektetői és fejlesztői ügyfeleink alig várják, hogy megértsék, melyek lennének a helyénvaló megújuló energetikai megoldások ingatlan portfóliójukban. Az új RESPRO eszközünkkel az ingatlan vezetőknek abban segítünk, hogy gyorsan és könnyen felmérhessék a páratlan lehetőségeket minden egyes helyszínen, a világ minden táján. Ez különbséget tesz majd a korlátozott erőforrások között és segíteni fog, hogy a legjobb lehetőségre fókuszáljunk. Nagy érdeklődésre számítunk elsősorban az ipari és vállalati ügyfelek körében, akik szeretnék felmérni, hogy mely ingatlanjaik fognak maximális hatékonyságot generálni.”

 

Dr Sarah Price, az Encraft Ltd tanácsadója hozzátette: “A Jones Lang LaSalle RESPRO eszköze különleges, mert referenciaértékű a megújuló energiaforrás lehetőségei terén. A felhasználóbarát és értéket teremtő eszközök kifejlesztése során szerzett tapasztalataink azt mutatják, hogy ezen eszközök segítségével az elfoglalt emberek is mérlegelni tudják lehetőségeiket és életképes üzleti terveket készíthetnek a megújuló és mikro-generációs fejlesztéseikre vonatkozóan.”

 

Matthew Rhodes, az Encraft Ltd ügyvezetője elmondta: “ Az új feed-in-tarifa és a megújuló energiák alkalmazását ösztönző támogatási rendszerek Európa szerte számos megújuló energiaforrásokkal és energiahatékonysággal kapcsolatos projektet tesznek vonzóvá. Van egy óriási tévhit, miszerint a megújuló energiák befektetésének egyetlen célja  “megmenteni a bolygót”. Az ilyen típusú projektek ugyanakkor pénzügyi szempontból az új ösztönzési támogatási rendszerek figyelembevételével különösen biztonságos befektetéseknek számítanak.”