Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

Budapest

A Jones Lang LaSalle rekord értékben értékesített ingatlanokat

A piacvezető ingatlan tanácsadó összesen 136.000 négyzetméternyi ingatlant adott el.


Budapest, 2012. január 3. –A Jones Lang LaSalle az elmúlt években számtalanszor bizonyította, hogy piacvezető pozíciót tölt be a magyarországi kereskedelmi ingatlanpiacon. Akárcsak a korábbi években, a cég piaci részesedése kiemelkedő volt a bérbeadási piacon 2011-ben is, de a befektetési csapat teljesítménye vitte a prímet, hiszen összesen 8 ingatlan értékesítésében vettek részt. A Benjamin Perez-Ellischewitz által vezetett csapat, Richard Redfern és Szotyori-Nagy Marcell közreműködésével, minden meghatározó 2011-ben lezárult iroda adás-vételben részt vett, melyek összértéke több mint 240 millió euró volt. A teljes éves befektetési volumen több mint 42 százaléka a Jones Lang LaSalle tanácsadásával történt, és a cég közreműködött minden olyan tranzakcióban, melyet ügynökségek bonyolítottak. Ingatlan tanácsadó esetében ilyen magas piaci részesedés egészen egyedülálló a befektetési piacon. 

2011 első hat hónapja meglehetősen csöndes volt a befektetési tranzakciókat tekintve, hiszen az első féléves befektetési volumen mindössze 300 millió eurót ért el, melynek túlnyomó részét a még 2010-ben egyeztetett Europolis és CA Immo közti regionális tranzakció tett ki. A nyár során a Jones Lang LaSalle szakértői egy Raiffeisen Bank által bérelt irodaház vásárlásában működtek közre. A várakozásoknak megfelelően az év második fele, különösen a december, vált kimondottan aktívvá a befektetési piacon, amikor a chicagói központú Heitman csoport két nagyobb iroda portfólió megvásárlása mellett döntött.  Az első tranzakció során a Jones Lang LaSalle az eladó TriGránitot képviselte. A vállalat 74 százalékos részesedését értékesítette a Millennium City Center komplexum négy irodaházán belül ( I, II, III tornyok és H épület), melynek teljes értéke 150 millió euró volt. Pár nappal karácsony előtt véglegesítették a 2011-es év második legnagyobb értékű irodaház tranzakcióját is, melynek során a Jones Lang LaSalle által képviselt AVIVA értékesítette az Alkotás Point és Science Park irodaházakat a Heitman számára.

Benjamin Perez-Ellischewitz, a Jones Lang LaSalle ingatlanbefektetési részlegének vezetője így nyilatkozott: „Rendkívül elégedett vagyok, hogy sikerült lezárni ezeket a tranzakciókat még 2011 során. Bár az év első fele meglehetősen nehezen indult, a második annál jobban alakult. A két nagy értékű adás-vétellel az éves befektetési volumen nagyjából 700 millió eurót ért el Magyarországon, ami 2007 óta a legmagasabb befektetési volumen, és több mint duplája a 2010-ben rögzített értéknek.  Az, hogy megbízást kaptunk ezen kiemelkedő budapesti irodaházak értékesítésére, és egy kihívásokkal teli piaci környezetben sikeresen le is tudtuk zárni a tranzakciókat, egyértelmű bizonyítéka professzionalizmusunk, szakértelmünk és kemény munkánk kombinációjának.”

Furulyás Ferenc a Jones Lang LaSalle magyarországi irodájának ügyvezető igazgatója hozzátette: „A Jones Lang LaSalle mindig is vezető szerepet töltött be a befektetési piacon, hiszen a legnagyobb befektetési tranzakciókban mindig közreműködtünk a vevőt vagy eladót képviselve. Nagy örömmel tölt el, hogy 2011-ben is kiemelkedő sikereket tudtunk elérni, annak ellenére is, hogy rendkívül nehéz környezetben kellett dolgoznunk. A piaci kihívások következtében ügyfeleinknek egyre nagyobb szüksége van szakértelmünkre, és büszke vagyok arra, hogy továbbra is hozzájárulunk sikereikhez.”