Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

Budapest

Költöztető vállalat költözik az Infopark E épületébe


A Move One nemzetközi szállítmányozó és költöztető cég áthelyezi irodáját az Infopark E épületébe. Az épület bérbeadója, az IVG Hungary, rekord idő alatt vállalta az 560 m2-es irodaterület kialakítását, így a költöztető vállalat már augusztus elején beköltözhet.

A Move One időkritikus beszállítói lánc megoldásokat kínál a logisztika és költöztetés területén. A stratégiailag fontos helyszíneken lévő nemzetközi irodáik és partnereik háztól-házig terjedő szolgáltatást nyújtanak, ami egyedülálló ezen a területen. Az 1992-es alapítása óta a Move One energikusan törekszik az új piacok felé az eredmény-orientát vállalati kultúra révén. Az anyavállalat Dubaiban található, így földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően is további bővítések várhatók.

A különböző környezettudatos megoldások alkalmazásával az Infopark E volt az első irodaház Magyarországon, amely LEED Silver Core és Shell minősítést kapott. Az épületet úgy tervezték hogy csökkentse a világítási szükségletet, és néhány zöld megoldással segítsen védeni a környezetet. Ennek érdekében energiatakarékos T5 fénycsövekkel szerelték fel az irodaterületeket, mozgásérzékelő világításvezérlés van a közös területeken és pára visszanyerő a légtechnikai rendszerben. Végül, de nem utolsósorban az Infopark zöld területének 50%-os aránya kiemelkedő a budapesti iroda piacon. Az épület 80%-ban bérbe van adva. A park bérlői között van például a National Instruments, a Lufthansa Systems, a Kraft Food, és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet. (EIT)

Kay-Uwe Blandow, az IVG Hungary igazgatója így kommentálta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Move One-t a bérlőink között köszönthetjük. A közelmúltban bizonyította a budapesti irodapiacon betöltött kiemelkedő pozicióját az Infopark, amikor az egyik legnagyobb bérlőnk eldöntötte, hogy költözés helyett inkább megújítja a bérleti szerződését. Bízom benne, hogy a Move One hosszútávú bérlőnkké válik, és az új irodájuk nemcsak egy fenntartható munkahely lesz számukra, hanem valódi üzleti stratégia”.
Az iroda bérbeadásában a Jones Lang LaSalle irodabérbeadási részlege vett részt a bérbeadó képviseletében.