Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

Budapest

A Jones Lang LaSalle iroda bérbeadási részlege jelentős növekedéssel zárta a 2012-es évet


Budapest, 2013. február 12. – A nemzetközi ingatlan szaktanácsadó Jones Lang LaSalle budapesti iroda bérbeadási és bérlőképviseleti részlege 2012-ben az előző évhez képest 20%-os növekedésről számolhat be. Az év folyamán számos nagyméretű irodabérleti tranzakcióban vett részt bérlőképviselőként és bérbeadó ügynökségként.

A legjelentősebb tranzakció az ING Bank és az ING Biztosító Dózsa György úti székházának szerződés újratárgyalása volt összesen mintegy 9,000 m2-en. A szerződés újratárgyalásán kívül az irodaterületek átalakításának és felújításának műszaki felügyeletét is a Jones Lang LaSalle szakemberei látták el.   

A 2012-es év sikerei között említhető a McCann Erickson, az Ericsson és a Microsoft irodaterületeinek tárgyalása is. A közelmúltban lezajlott sikeres bérbeadásokat követően a 2013-as évet közel 16,000 m2 összterületű bérlőképviseleti megbízással kezdte a bérlőképviseleti részleg. A 2013-as év első bérlőképviseleti tranzakciója a Magyarországon új szolgáltató központot létrehozó Systemax irodaterülete volt. A Systemax az első vállalat, amelyik a 2008-as válság óta új szolgáltató bázist létesít Budapesten.

Starmann Mária, a Jones Lang LaSalle bérlőképviseleti részlegének vezetője elmondta: „A közeljövőben két nagyméretű tranzakció lezárására számítunk. Mivel ez az év is igen mozgalmasnak ígérkezik a részlegünk számára, így február elején bővült a részlegünk Tóth Brigitta vezető tanácsadó személyében. A projekt menedzsment üzletággal együttműködve a budapesti piacon egyedülálló, műszaki támogatással kiegészített bérlőképviseleti tanácsadást tudunk kínálni ügyfeleinknek.”

A Jones Lang LaSalle 3 fős projekt menedzsment üzletága Dr. Onczay Gábor vezetésével hatékonyan támogatja a bérlőképviseleti részleg munkáját. Onczay közel 15 éves ingatlanpiaci tapasztalatát és kiemelkedő menedzseri képességeit kamatoztatva teljes körű kereskedelmi és műszaki támogatást nyújt a vállalati ügyfelek számára.    
Az iroda bérbeadási részleg számára sem telt tétlenül 2012, hiszen a 20 kizárólagos irodaház megbízásuk révén számos iroda bérbeadást, illetve újratárgyalást jegyezték az elmúlt évben. A legnagyobb alapterületű bérleti tranzakcióik szerződés hosszabbítások voltak: a Signal 2000 m2-en, míg a Bayer 3000 m2-en hosszabbított az Alkotás Point irodaházban. A Jones Lang LaSalle iroda bérbeadási részlegének sikerei 2012-ben a budai ingatlanokra koncentrálódtak, hiszen az új bérleti szerződések mind Budán köttettek: Cigar Tower (1000 m2 a Lisznyai Irodaházban), Medicover (1500 m2 az Alkotás Point irodaházban), MoveOne (790 m2 az Infopark E-ben). 

Lóska Erika, a Jones Lang LaSalle iroda bérbeadási részlegének igazgatója
a következőket mondta az iroda bérbeadási piacról: „Az elmúlt év nagy kihívást jelentett a bérbeadók számára, de a központi elhelyezkedésű, jól bevált irodai ingatlanok sikeresek tudtak maradni, ezt bizonyítja a nagy számú bérleti szerződés megújítás. Az éves kereslet felét a szerződés újratárgyalások tették ki, ez az arány az elmúlt években egyre nőtt. Az új átadások drasztikus csökkenésétől ugyanakkor egyfelől az üresedés növekedésének megállását, másfelől pedig az előbérleti konstrukciókra való hajlandóság növekedését várjuk 2013-2014-ben, és bízom abban, hogy a közeljövőben bővülő iroda-bérbeadási csapatunk idén is hasonló sikerekkel zárja az évet. A Jones Lang LaSalle-ra jellemző folytonos szakmai innováció és a bérbeadási csapatunk elkötelezett munkájának eredményeképpen jött létre az új officefinder.hu nevű irodakereső portálunk, melyben megtalálható a budapesti irodapiac felsőkategóriás iroda kínálatának nagy része. Ez a folyamatosan bővülő és frissülő, független online kereső profi segítséget kínál az irodát kereső vállalatok számára.

Csapatunk bővítése garantálja, hogy ügyfeleink elvárásainak továbbra is a legmagasabb szinten tudjuk megfelelni, ugyanakkor további egyedi, innovatív eljárásokat vezessünk be, melyek a saját és ügyfeleink munkáját is megkönnyítik. ”