Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

Budapest

Bérbeadott irodák a MOM Parkban és a West End Business Centerben


Az AEW Europe, a vezető európai ingatlan és befektetési vagyonkezelő sikeres évet zárt a budapesti irodapiacon; több mint 8.600 m2 irodaterületet adott bérbe 3 budapesti ingatlanjában. Az AEW Europe, mely az ingatlanpiac egyik legnagyobb és legfontosabb szereplőjének számít a régióban, Magyarországon a West End Business Center (WEBC), a MOM Park Irodák és Bevásárlóközpont, illetve az EMKE Irodaház kezelését végzi, de Közép-Európa-szerte még további 100.000 négyzetméternyi irodaterületért felelős.

A 28.054 m² bérbeadó területtel rendelkező, modern, “A” kategóriás belvárosi irodaházban, a WEBC-ben,  2.643 m2 területre sikerült bérlőket találni, melynek nagyobb része (2.325 m2) új bérleti szerződés volt.  A WEBC bérbeadottsága jelenleg több mint 88%, ami jóval a 78%-os piaci viszonyítási szint felett van.
 
A globális ingatlan tanácsadó Jones Lang LaSalle bérbeadó ügynökségként képviseli a WEBC-t és kizárólagos ügynöksége a MOM Park Irodáknak. A 2012. év új tranzakciói között említhető az Electool 240 m2-en, a CLS Behring 221 m2-en az Iveco 370 m2-en, a Group M 2.437 m2-en, valamint a CCC Shoes 322 m2-en.
 

A Jones Lang LaSalle közreműködésével a reklámipar meghatározó szereplője, a Young&Rubicam jelentős bérleti szerződés hosszabbítást írt alá több, mint 1.000 m2-en. Az ingatlan tanácsadó cég mutatta be a GroupM-t is, a WPP globális reklám és marketing csoport magyar leányvállalatát, amely 2012 nyarán a MOM Park Irodákba költöztette át hat vállalatát, a Mindshare-t, a MediaCom-ot, a Mediaedge-t, a Maximize-t, a Maxus-t és a Portland-et.

A jól ismert, és rendkívül jó helyen található, 12.500 m² bérbeadó területtel rendelkező EMKE Irodaházban 1.002 m2 területen bonyolítottak le tranzakciókat, melyek nagy része szerződés hosszabbítás, 100 m2 pedig új bérleti szerződés volt. A hosszabbítások között említhető a Levi’s, az Alma Consulting, a Fleming és a földszinten található új kávézó.

Isabelle Clerc, az AEW Europe közép-európai vagyonkezelő vezetője így kommentálta a sikert: „Nagyon örülünk, hogy ilyen sikeres évet zártunk Magyarországon. Bízunk benne, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére a jó helyen található, kiváló épületeink egyre több hosszú távú bérlőt vonzanak majd és az üres területeket is gyorsan bérbe tudjuk adni.”