Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hírek

Budapest

Magas szintű bérlői elégedettség a Spirálban

Hochtief Facility Management és az APEH nemrégiben beköltözött a Dózsa György úti Spirál irodaházba


Budapest, 2009. július 28. – A Spirál irodaház, melyet a Zoboki – Demeter és Társai Építésziroda tervezett, kiválóan alkalmas mind cellás, mind nyitott terű igények elhelyezésére, amint ez az első két bérlőnél is bebizonyosodott.

A Hochtief Facility Management, az épületbe elsőként beköltöző cég teljes mértékben elégedett az épület adottságaival. Sólyom András ügyvezető igazgató szerint cégük nemcsak bérlője, de üzemeltetője is egyben az épületnek. „Hozzászoktunk a kezelésünkben lévő épületek előnyös és hátrányos tulajdonságainak felismeréséhez is, ám a Spirál irodaház esetében örömmel állapítottuk meg, hogy az épületben számos olyan beépített megoldás található, mely támogatja a munkánkat és teszi könnyebbé a mindennapjainkat.”

A GTC felismerte a környezetbarát megoldások fontosságát, mint például a tetőn elhelyezett napkollektorokét, a talaj- és esővíz öntözésre, illetve mellékhelyiségi felhasználásra való fordítását, valamint az irodaterületekből való hővisszanyerést a garázs fűtése céljából. A zöld megoldások alkalmazása elsődlegesen a költség-hatékony, fenntartható projekt tervezésére koncentrált.
 
Robert Snow, a GTC Magyarország vezérigazgatója nyilatkozta: „Célunk egy bérlői elégedettséget eredményező és azt fenntartani képes épület létrehozása volt. Meggyőződésünk, hogy a legutóbb beköltözött bérlőnk, az APEH az épületre vonatkozóan hasonló álláspontot fog képviselni és képesek leszünk megfelelni a magas szintű elvárásaiknak.”
Az APEH igénye főleg cellás elrendezésű irodák kialakítása volt, alacsony arányú folyosókkal és közös területekkel. Az irodák jelentős része az igényesen kialakított belső kertre néz, melyben egy tó is kialakításra került, ezzel kiváló kikapcsolódási környezetet teremtve a hamarosan itt megnyitó étteremnek és a hozzá tartózó terasznak.
 
Thierry Delvaux, a Jones Lang LaSalle ügyvezető igazgatója hozzátette: „Iroda bérbeadási részlegünk előrehaladott tárgyalásokat folytat további 6 000 m2 iroda és kereskedelmi helyiségre, és további 11 000 m2-re van érdeklődés a Spirál irodaházban.”