A CODIC újabb fejlesztése - a Green Court – zöld szigetet teremt a belső Váci úti irodafolyosón

A Codic International, a brüsszeli székhelyű fejlesztő bejelentette, hogy megkezdte legújabb, vegyes hasznosítású fejlesztése irodaépületeinek építését

January 24, 2019

A Codic International, a brüsszeli székhelyű fejlesztő bejelentette, hogy megkezdte legújabb, vegyes hasznosítású fejlesztése irodaépületeinek építését. A projekt, amelyet a magyar Pesti Házak és az osztrák Venta Group-pal együttműködve valósít meg, Budapesten a Dózsa György úton, a belső Váci folyosó új központjában helyezkedik el. A fejlesztés a 21.000 m2 bérbeadható területű Green Court Office prémium kategóriás irodaházat, valamint a két épülettömbben összesen 275 lakást magába foglaló Green Court Residence-t foglalja magába. A lakásokat idén év végéig foglalhatják el a tulajdonosaik, míg az irodaház tervek szerint 2020 utolsó negyedévében kerül átadásra. A bérbeadót a bérbeadás során a Colliers International és a Jones Lang LaSalle ingatlan-tanácsadó ügynökségek képviselik.

A Codic Budapesten a 2010-ben átadott, 17.000 m2 bérbeadható területű, azóta is sikeres Krisztina Palace fejlesztőjeként ismert. A közelmúltban számos kiemelkedő épületet adott át fő fejlesztési területein, köztük a Gateway és Passport irodákat a Brussels-National repülőtéren, a Royal-Hamilius városrészt Luxemburg belvárosában, valamint a Resonance és Network ikonikus épületeit Párizsban.

Az M3-as metrótól, illetve a megannyi busz és villamosmegállótól mindössze pár perces sétára található hétemeletes Green Court Office irodaház nagy alapterületű irodái hatékony alaprajzi kialakítással és a tágas belső zöld parkra néző, emeletenként több, egyedi terasszal rendelkeznek. A mélygarázsban három szinten több mint 300 autóparkoló, 45 elektromos töltőállomás és több mint 100 biciklitároló kerül kialakításra, öltözőkkel és zuhanyzókkal.

A Green Court Office a legmodernebb technológiai megoldásokat hasznosítva BREEAM Excellent minősítésű kialakítással valósul meg. A kéthéjú homlokzat akusztikai és energetikai hatékonysága, az intelligens épületvezérlés, valamint a 2,8 méter üveg függönyfal rendszer garantálják az épületben dolgozók fokozott kényelmet és a well-being érzést. A használók igényeit a 3.300 m2-es bútorozott belső kert, számtalan terasz, az irodaházban található étterem, kávézó és az más szolgáltatásai mellett a belvárosias környezet megannyi egyéb terméke és szolgáltatása elégíti ki.

A 21.000 m2-es irodaház egy vagy akár két cég székházának is ideális lehet a dupla lobby lehetőségének köszönhetően, a 2.400 m2-es hatékony alapterülete a bérlői igények szerint rugalmasan osztható.

A Green Court használói számára a harmónia és az egyensúly megteremtését célozza meg. Az iroda és lakó funkció, a több mint 1.700 m2-t elfoglaló kereskedelmi kínálat szolgálja a munka és magánélet egyensúlyát. A hatalmas belső kert, az egyes irodaszintek nagy teraszai és a szomszédos Kassák park együttese biztosítja, hogy ez a belvárosi projekt páratlan kapcsolatot jelentsen az azt körülvevő természetes, zöld környezetével.

„Codic több új, közeljövőben megvalósuló budapesti fejlesztése közül a Green Court az első, amelynek lakóingatlan fázisát már most óriási kereskedelmi sikerként könyvelhetjük el. Az irodaház is a Codic csoporttól megszokott magas minőségi standardoknak megfelelően kerül kivitelezésre a Váci úti irodafolyosó új fókuszpontjában, annak „zöld szívében”, a Dózsa György úton.” – tette hozzá Christophe Boving, a CODIC magyarországi fejlesztésekért felelős igazgatója.

Forrás: Colliers International, Jones Lang LaSalle, Codic