A Liberty Irodaház bérbeadással megbízott képviselői a JLL és a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó ügynökségek

A WING Zrt., a JLL és a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó ügynökségeket bízta meg a nagyszabású, 42.000 négyzetméteres, Liberty Irodaház bérbeadásával. Az épület az új Telekom-székház szomszédságában valósul meg, átadása 2021-ben várható.

February 28, 2019

Ahogy arról már tavaly év végén a WING Zrt. hírt adott, következő nagy beruházása a Liberty irodaház a főváros dél-pesti alpiacán épül. Így újabb prémium kategóriás irodák, valamint kereskedelmi területek válnak elérhetővé Budapest frekventált csomópontjában a városi lokációt preferáló iroda- vagy székházkeresők számára. Az irodaterületek bérbeadását a JLL és a Cushman & Wakefield végzi közös, kizárólagos megbízás keretében.

A fejlesztőtől megszokott magas minőségű irodaház középpontba állítja a környezettudatosságot és az emberközpontúságot, és a BREEAM Very Good minősítés megszerzését tűzte ki célul. A tervek között szerepel a tetőszinten végig futó, zöld növényekkel beültetett üvegház és egy budai panorámás skybar is. A nyolcemeletes irodaház alaprajzi kialakítása lehetővé teszi majd nagy alapterületű, egy szinten akár 4.800 m2-en elterülő irodák kialakítását is. Az épület akár két ütemben is kivitelezhető és székház céljára is alkalmas egy vagy több cég számára.

A beruházás környezetének sikeres újjászületését a környéken már megvalósult ingatlanfejlesztések - élükön a Telekom-székház – és a folyamatban lévő vagy tervezett fejlesztések is támogatják: 2020 végig befejeződik az M3 metróvonal és a Népliget metróállomás felújítása, amellyel egyidejűleg megújul a Bakáts tér és a szomszédos Népliget, Budapest legnagyobb közparkja. A korábban elkészült új szolgáltatásokat nyújtó Orczy Kert és Nehru Park szintén emelik a kerület színvonalát. Az irodaház könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel a belvárosból, illetve a közvetlen metró- és villamoskapcsolatnak, valamint a Népliget távolsági buszpályaudvarnak köszönhetően a környező településekről is gyorsan elérhető. A lokáció, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről érkezőknek és az M5 autópályán közlekedőknek pedig Budapest déli kapuját is jelenti.

„Megtisztelő, hogy ügynökségünk együtt dolgozhat egy ilyen jónevű fejlesztővel, mint a WING. A fejlődő városrész és a Telekom-székház szomszédságának köszönhetően az irodaház iránt már most jelentős az érdeklődés, ezért bizakodva nézünk a bérbeadási feladatok elé. Örülünk, hogy a projektben való részvételünkkel mi is hozzájárulhatunk a budapesti irodapiac alakításához, hiszen a Liberty irodaház átadásával a Népliget környéke is meghatározó irodapiaci lokációvá válik majd." – mondta Dr. Würsching Péter, a JLL bérbeadási vezetője.

Szántó Tamara MRICS, a Cushman & Wakefield Partnere és irodabérbeadási vezetője hozzátette: "Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a WING minket bízott meg a Liberty irodaház értékesítésével. Biztosak vagyunk benne, hogy kiterjedt piaci ismereteink és szakmailag maximálisan felkészült dedikált csapatunk segítségével rövid időn belül sikeresen feltöltjük majd ezt az egyedülálló és kiemelkedő minőségű irodafejlesztést."

Olvasson bővebben is az épületről a sajtóban is IDE kattintva!