Elkezdődik a Tőzsdepalota felújítása

A Tippin Corporation a JLL-t és CBRE-t bízta meg a Tőzsdepalota co-exklúzív bérbeadásával

March 07, 2018

A méltán híres amerikai tervező iroda, a Beyer Blinder Belle terveivel, a világszerte elismert mérnökiroda, az ARUP szakmai hátterével és a magyar kivitelező iroda, a LAKI együttműködésével az Exchange Palace minden bizonnyal új alapokat teremt a felsőkategóriás irodák világában. A felújított műemléképület egyedi kiskereskedelmi-bérlemény lehetőségeket kínál majd, és mindezt a legideálisabb lokációval, a Szabadság téren. Az épület bérleményi területeinek értékesítését a JLL és CBRE irodák együttműködve végzik.

Az épület hozzávetőlegesen 22,000 négyzetméter irodaterületet és 8,000 négyzetméternyi kiskereskedelmi teret foglal majd magában. Az Exchange Palace négy szárnya ütemenként kerül felújításra; melyek közül az első a Nádor utcai szárny, várható befejezése 2019 vége.

David M Johnston MRICS, a CBRE Magyarország főigazgatója, a Tanácsadási és Tranzakciós osztály vezetője hozzátette: "Kiemelkedő lehetőségnek érezzük, hogy Magyarország egyik legikonikusabb épületét képviselhetjük. Az Exchange Palace kapcsán olyan bérlőkkel foglalkozhatunk, akik számára hozzáadott értékként jelenik meg ez a magas presztízsű, tökéletes lokációval rendelkező épület. Az Exchange Palace kétségtelenül az egyik legfontosabb mérföldkőnek számító projekt, talán a Gresham Palota óta, amelyet egy nemzetközi fejlesztő vállalt el és szintén egy kanadai kezelt Budapesten. Örömmel veszünk részt a Tippin Corporation magyarországi fejlesztésében, a csodálatos magyar műemléképület sikeres újjászületésében.”

Dr. Würsching Peter MRICS, a JLL bérbeadási vezetője elmondta: " Őszintén hiszünk abban, hogy az Exchange Palace átadásával ez a mérföldkőnek számító épület lesz a legvonzóbb kereskedelmi ingatlan Budapesten. A projekt sikerét a Tippin Corporation tovább erősíti a világhírű nemzetközi építészek és mérnökök szolgáltatásaival, valamint a legjobb magyar szakemberek bevonásával. Örömünkre szolgál, hogy részesei lehetünk ennek a projektnek, amely nemcsak a központi üzleti negyedben, hanem a Szabadság tér gyönyörű közösségi helyén születik újjá."