Ismét a JLL bérlőképviselete volt a legerősebb

A harmadik negyedéves adatok alapján 2018. január és szeptember között 36 143 négyzetméter irodaterület bérbeadásával ismét a JLL bérlőképviseleti részlege zárt az első helyen a budapesti ingatlan-tanácsadói rangsorban

October 17, 2018

​A harmadik negyedéves adatok alapján 2018. január és szeptember között 36 143 négyzetméter irodaterület bérbeadásával ismét a JLL bérlőképviseleti részlege zárt az első helyen a budapesti ingatlan-tanácsadói rangsorban. A tranzakciók között szerepel az év eddigi legnagyobb bérlőképviseleti szerződéskötése is, mellyel a vállalat továbbra is őrzi sok éves vezető pozícióját.*

A budapesti irodapiac nem ment nyári szünidőre, kimagasló bérbeadásokkal indult az év második fele is. A friss, harmadik negyedéves adatok alapján a budapesti irodapiacon idén január és szeptember között a teljes bérbeadási volumen 364 000 négyzetmétert tett ki, ami 10%-kal magasabb a tavalyi év ugyanezen periódusában regisztrált értéknél. Az új és előbérleti szerződések a kereslet 60%-át generálták január óta, ami jól mutatja az erős bérlői érdeklődést a budapesti irodaházak iránt. Továbbra is a Váci úti folyosó hozza a tranzakciók nagy részét, január óta eddig csaknem 140 000 négyzetméternyi szerződéskötés történt a részpiacon.

A kereskedelmi ügynökségek közötti verseny a szokásosnál is szorosabb volt, január óta több, mint 120 000 négyzetméternyi bérlőképviseleti tranzakció zárult a tanácsadók közreműködésével. Ebben az aktív piaci környezetben továbbra is a JLL bérlőképviselete jár az élen, a részleg január és szeptember közötti kiemelkedő teljesítménye egyharmados piaci részesedést jelent. Számokban is kifejezve, a vállalat 7 új bérlőképviseleti tranzakciót zárt idén, több mint 36 000 négyzetméter területre és az utolsó negyedévben további ügyletek lezására várható.

„Külön büszkeség az Office Group számára, hogy a piac három eddigi legnagyobb bérlőképviseleti tranzakciójából kettő a JLL nevéhez köthető. Olyan nagyvállalatok tisztelték meg bizalmukkal vállalatunkat, mint az evosoft Hungary Kft., akik több, mint 20 000 négyzetméterre költöznek új székházukkal, valamint egy gyógyszeripari nagyvállalat is a JLL szakértői segítségével találta meg a 10 600 négyzetméteres új szolgáltatóközpontját Budapest leggyorsabban fejlődő részpiacán, a Váci úti irodafolyosón. A jelenlegi aktív bérlői piacon pozitív várakozással tekintünk az év végi hajrá elé is." – mondta el dr. Würsching Péter, a JLL bérbeadási vezetője.