Ismét az élmezőnyben a JLL az irodapiacon

2018 első félévében a JLL csaknem 38 000 négyzetméternyi iroda bérbeadási tranzakciót bonyolított, köztük a félév legnagyobb bérlőképviseleti szerződéskötését. A tanácsadócég így továbbra is megőrizte pozícióját a 3 vezető piaci szereplő között

July 12, 2018

2018 első félévében a JLL csaknem 38 000 négyzetméternyi iroda bérbeadási tranzakciót bonyolított, köztük a félévlegnagyobb bérlőképviseleti szerződéskötését. A tanácsadócég így továbbra ismegőrizte pozícióját a 3 vezető piaci szereplő között.

Nagyon erős félévet zárt a budapesti irodapiac, melyet jól mutat az a tény, hogy a második negyedévben regisztrált kereslet önmagában majdnem elérte a tavalyi első félév teljes tranzakciós volumenét. A kimagasló bérlői aktivitás szoros versenyt eredményezett a kereskedelmi ingatlan ügynökségek számára is. Az első félévben lebonyolított közel 170 000 négyzetméternyi irodabérleti tranzakció 22%-a köthető a JLL nevéhez, mellyel a cég megőrizte helyét a legeredményesebb tanácsadó ügynökségek között a budapesti irodapiacon.

 A JLL ezzel nem csak az első három piaci szereplő között zárt, de a tavalyi év első feléhez képest megháromszorozta a tranzakciói volumenét közel 38 000 négyzetméternyi bérebadott irodaterülettel. Mindez 15 tranzakcióból tevődött össze, és az ügyfélkört elsősorban helyben szerzett megbízások tették ki.

Az ügynökség bérlőképviseleti szolgáltatása továbbra is tartja vezető piaci pozícióját, a JLL nevéhez fűződik a félév legnagyobb bérlőképviseleti tranzakciója, az evosoft 20 000 négyzetméteres székház szerződéskötése Dél-Budán; továbbá 2018 első félévében a JLL bonyolította a bérlőképviseleti szerződéskötések egyharmadát.

A JLL irodabérbeadási részlege is kiemelkedő félévet zárt, a bérbeadói oldalon az összes bérbeadás 17%-át bonyolította az Office Group. Várhatóan kiemelkedően eredményes évet zár majd a részleg, hiszen az év második felére további 30 000 négyzetméter irodabérleti szerződés aláírása várható a JLL kollégáinak közreműködésével.

Furulyás Ferenc, a JLL ügyvezető igazgatója összegezte: „Örömmel tölt el, hogy a budapesti irodánknak is sikerült megvalósítani a JLL globális célkitűzését, mely szerint minden piacon a top három szereplő között legyen vállalatunk. Az Office Group féléves eredményei alapján elmondhatjuk, hogy az új bérebadási vezető, Würsching Péter stratégiai menedzsmentje meghozta gyümölcsét, a JLL megerősítette pozícióját az irodapiacon. Ezekhez a sikerekhez nélkülözhetetlen a jó kapcsolatrendszer és a fejlesztői bizalom is irányunkba. Ennek kiépítésében fontos szerepet játszanak tapasztalt kollégáink: a csapat vezetője, Würsching Péter és vezető tanácsadói: Starmann Mária, Deák Major Krisztina és Fülöp László professzionális munkájának köszönhető, hogy ilyen kiváló eredménnyel zárhattuk az első félévet."