Sikeres évzárás, töretlen lendület a JLL-nél

Kiemelkedő sikerekkel zárta a 2018-as évet a JLL magyarországi irodája, a vállalat nevéhez fűződik az év legnagyobb értékű adásvételi tranzakciója, és az iroda-bérbeadási részleg is felülmúlta előző évi teljesítményét

January 21, 2019

2018-ban a JLL több részlegének is sikerült túlszárnyalnia a 2017-es év eredményeit, és már az új év első felében is számos bérbadási tárgyalás sikeres lezárása várható. A vállalat múlt évi teljesítményét a január közepén megrendezett CRE djíátadó gálán is értékelte a szakma, a JLL nyerte „Az év tanácsadó ügynöksége" címet.

A tavalyi évben az Office Group bérbeadó- és bérlő-képviseleti részlegének közvetítése által kötött tranzakciók mérete összesen 55.060 négyzetmétert tett ki és a korábbi évhez képest 150%-kal növelte az ügyletek számát. A 2018-as év legnagyobb irodabérleti tranzakcióját a JLL bérlő-képviselete bonyolította 20.400 négyzetméter méretben, a Siemens tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. képviseletében. A részleg a közel 40.000 négyzetméter irodaterület bérbeadásával továbbra is tartja kiemelkedő pozícióját az ingatlan-tantácsadó ügynökségek rangsorában.

A múlt év különösen eredményes volt a bérbeadói megbízások tekintetében is, a már meglévő IMMOFINANZ és Diófa Alapkezelő irodaépületei és a Tőzsdepalota mellett 8 db új elnyert iroda-bérbeadási mandátummal bővült a portfólió, többek között: Budapest ONE, Green Court Office, River Estates, KI 20, Medimpex Palota, valamint a 100%-os kihasználtsággal működő Centrál Irodaház. Az aktuális irodaportfólió 309.000 négyzetmétert tesz ki, 15 prémium irodaház képviseletében.

A JLL Tőkepiaci részlege ismét rekord tranzakciókban vett részt 2018 során. A vállalat képviselte az eladót, a Futureal Csoportot a 80.000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező Corvin Offices értékesítése során, mely egyben a magyar ingatlanpiac eddigi legnagyobb iroda adásvételi tranzakciójának is számít. Továbbá, szintén a részleg közvetítésével jött létre a múlt év legnagyobb értékű bevásárlóközpont adásvétele is, melynek során a vállalat a vevőt, a NEPI Rockcastle-t képviselte az 56.000 négyzetméteres Mammut Bevásárlóközpont megvételében. A részleg vezetője, Benjamin Perez-Ellischewitz megérdemelten részesült a 2019-es CRE gála szakmai elismerésében, mint 'Az év szakembere" díj nyertese.

A múlt év eredményeiből a Projektmenedzsment részleg is kivette a részét: a csapat sikeresen befejezte a belváros egyik legimpozánsabb műemlékvédelmi épületének, a Société teljeskörű rekonstrukcióját 4.000 négyzetméteren és számos kiemelkedő székház fejlesztésben, office fit-out projektben és bővítésben vett részt és adott át, összesen 160.000 négyzetméter területen.

 „A 2018-as évünk eredményei is alátámasztják, hogy a JLL egyes üzletágai közötti együttműködés hatékonyan működik, és hosszú távú célunk ezt optimális módon alkalmazni ügyfeleink kiszolgálására. A budapesti ingatlanszektor teljesítménye és mérete évről évre dinamikusan nő, a múlt év pedig kiugróan magas, 292%-os növekedést mutatott az újonnan átadott irodaterületek méretében. Tanácsadói szempontból mindenképp előnyös egy ilyen aktív bérlői és befektetői piacon dolgozni, már most hasonlóan sikeresnek látjuk a 2019-es évet és pozitív várakozással tekintünk a következő időszakra." – összegezte Furulyás Ferenc, a JLL ügyvezető igazgatója.