People

Új üzletágvezetővel erősít a JLL

Tavasszal nemcsak egy újabb vezető pozícióval, de egy újabb szolgáltatási körrel, a Workplace Solutions üzletággal is bővít a JLL.

április 07, 2021

A legtöbb irodabérlő számára most az a legfontosabb feladat, hogy újragondolja irodaterületének felhasználását, térkialakítását, és fejlessze azt a hatékonyabb kihasználtság és a nagyobb munkavégzési biztonság érdekében. A JLL legfrissebb tanulmányai is azt támasztják alá, hogy a munkavállalók jólétére és elégedettségére fordított figyelem növekszik, hiszen a vállalatok számára minden eddiginél fontosabb a produktív és közben biztonságos munkakörnyezet kialakítása a cégkultúra fenntartása mellett. Mindehhez elengedhetelen egy tapasztalt külső tanácsadó bevonása, melyre jelenleg az egyik legátfogóbb megoldás a JLL által nyújtott Workplace Solutions szolgáltatás.

Az áprilisban bevezetésre kerülő üzletág, a Workplace Solutions felállításával a JLL még magasabb szintre emeli irodapiaci ügyfelei kiszolgálását. Ugyan a szolgáltatás maga már évek óta jelen van a cég szolgáltatási palettáján - a Projekt Menedzsment üzletág részeként működött -, a fokozódó bérlői igények és számos sikeres fit-out projekt elősegítették, hogy a JLL ezentúl önálló szolgáltatásként kínálja ügyfelei számára a Workplace Solutions-t.

Az üzletág vezetésére Agócs Balázs Mártont nevezték ki, aki csatlakozásával segíti a JLL ügyfeleit a gyorsabb és hatékonyabb irodakialakítási és ingatlanstratégiai döntések meghozatalában. A Workplace Solutions csapata a teljes folyamat során a Bérlőképviselet és a Projekt Menedzsment divíziók munkafolyamatainak összehangolásával, valamint változáskezelési és kommunikációs folyamatok tervezésével és megvalósításával is támogatja az ügyfél költözési folyamatát, az új térhasználat kialakítását és annak vállalati integrálását.

Balázs 2011. óta foglalkozik szervezetfejlesztéssel és változáskezeléssel, és használja az ún. részvételi (participatív, dialogikus) módszertanokat, melyek fókuszában a munkatársak változási folyamatokba való bevonása áll. Tanácsadóként részt vett nagyvállalati agilis átállás támogatásában, komplex rendszerek fejlesztésében az egészségügy és a turizmus területén, valamint iparági szintű együttműködés- és kommunikáció fejlesztésében az ingatlanpiacon és a HR területén. Az irodapiacon 2001. óta aktív, a BBJ/REsource és a portfolio.hu üzletfejlesztési vezetőjeként iparági fórumok és díjak létrehozásában, később az Év Irodája verseny megújításában vett részt. Workplace tanácsadóként az elmúlt években és a pandémia alatt nemzetközi nagyvállalatok workplace stratégiai és változáskezelési projekteiben gyűjtött tapasztalatokat. Nagycsaládos szülőként és tanácsadóként több non-profit szervezet munkájában vesz részt az oktatás területén.

A Workplace stratégia újratervezése most a vállalatok egyik legnagyobb kihívása, és ebben egy integrált, „end-to-end” szolgáltatás fontos segítséget jelent számukra. A piaci igények most kitűnő lehetőséget nyújtanak, hogy a JLL meglévő szolgáltatásait új módon kapcsoljuk össze és újakkal egészítsük ki. Biztos vagyok, benne, hogy olyan tapasztalt kollégákkal, mint akik a JLL részlegein dolgoznak, sikerre visszük a divíziót.” – mondta Agócs Balázs az új pozícióval kapcsolatban.

Furulyás Ferenc, a JLL ügyvezető igazgatója hozzátette: “Az utóbbi egy év vállalatokat érintő hatásai a nehézségeken túl lehetőséget is biztosítanak a vállalati stratégia újragondolására, mi ebben a folyamatban szeretnénk ügyfeleink segítségére lenni. A JLL legújabb üzletága a Bérlőképviseleti- és Projekt Menedzsment részlegeivel szorosan együttműködve azon fog dolgozni, hogy partnerei segítségére legyen az irodát érintő "új normál" kialakításában, elősegítve, hogy a változási folyamat menedzselése az elejétől a végéig gördülékenyen és gazdaságosan történjen, egyetlen szakértő csapat bevonásával. Véleményem szerint jelentős kereslet mutatkozik e szakértői tevékenység iránt, mely nemcsak támogatja, hanem szervesen kiegészíti az irodabérlőinknek nyújtható szolgáltatásainkat.