Ütőképes tanácsadói háttér, erős bérbeadói bizalom a JLL-nél

Az elmúlt egy év során a JLL Hungary Office Group részlege megduplázta az irodabérbeadási megbízásai számát, jelenleg 276 000 négyzetméter irodaterületet képvisel kizárólagos, vagy közös-kizárólagos ügynökségként

July 03, 2018

Az elmúlt egy év során a JLL Hungary Office Group részlege megduplázta az irodabérbeadási megbízásai számát, jelenleg 276 000 négyzetméter irodaterületet képvisel kizárólagos, vagy közös-kizárólagos ügynökségként. A vállalat a magyar piac egyik meghatározó tanácsadó cégeként 2014 óta közel 260 000 négyzetméternyi tranzakcióban vett részt.

A JLL ingatlantanácsadó képviseletében álló 13 irodaház összesen 276 000 négyzetméter bérbeadható irodaterülettel rendelkezik. Ezekben az irodaépületekben elérhető szabad területek nagysága jelenleg 122 200 négyzetméter, aminek nagy része még építés alatt álló irodaházban található, de ennek ellenére szinte minden bérleményre több érdeklődővel folynak tárgyalások. Az Office Group sikere köszönhető egyrészt a csapatfelépítés átstrukturálásának, másrészt az új bérbeadási vezető érkezésének. Több pozícióban is új szakemberrel bővült a budapesti iroda, aminek eredménye, hogy 2018 első félévére 8 szakképzett tanácsadó kolléga áll az irodabérlők és bérbeadók rendelkezésére.

A JLL Office Group tanácsadói továbbra is közösen dolgoznak a bérbeadó- és bérlőképviseleti megbízásokon. Dr. Würsching Péter MRICS, a JLL bérbeadási vezetőjének 2017 év eleji csatlakozása kedvező változásokat hozott a cég piaci részesedésének és a megbízások volumenének tekintetében. A JLL irodabérbeadási szerződéseket kötött mások mellett a Futureal, a Codic és a Tippin Corp. ingatlanfejlesztőkkel. „Hiszek benne, hogy összetartó csapattal lehet igazi eredményeket elérni, a jó emberek kiválasztásán pedig nagyon sok múlik a mi területünkön. Csatlakozásom óta sokat dolgoztunk ezen és átalakítottuk az Office Group működését. A JLL-nél dolgozó minden vezető szakemberünk több mint 10 éves ingatlanpiaci tapasztalattal rendelkezik, és évek óta lojálisan erősiti a vállalatot. Mára már mindegyik vezető tanácsadónk mellett dolgozik egy junior tanácsadó is, így biztosítva, hogy az újonnan csatlakozó kollégák professzionális segítséggel tanuljanak bele ebbe a színes, kihívásokkal teli szakmába. A kitartó munkánk meghozta gyümölcsét, új megbízásaink közé tartozik a Budapest One Business Park, a Green Court Offices, az Exchange Palace, a River Estates és a Medimpex Palota, miközben továbbra is szoros együttműködésben dolgozunk például az IMMIFINANZ-cal, vagy a Diófa Alapkezelővel, akik hosszú évek óta a partnereink.

Az Office Group bérlőképviseleti szolgáltatásának hírnevét Starmann Mária már 1999 óta garantálja a piacon. Az általa bérbeadott eddigi 600 000 négyzetméternyi irodaterület fontos alapját jelenti a cég sikerének. A több mint 140 tranzakció során képviselt nagyvállalatok fele helyi ügyfél és fontos kiemelni, hogy a megbízók nagy része már több alkalommal dolgozott együtt a JLL szakértőivel. A részlegen Kovács Kristóf junior tanácsadó segíti Mária munkáját a nagyvállalati bérlők képviseletében és dolgozik önállóan kisebb bérlőképviseleti ügyleteken.

A bérbeadóképviselet oszlopos tagja Deák Major Krisztina vezető tanácsadó több mint 10 éves ingatlanszakmai tapasztalattal rendelkezik, két éve csatlakozott a JLL csapatához ingatlanfejlesztői oldalról. Jelenleg olyan nagy volumenű ingatlanfejlesztői megbízásokon dolgozik, mint a Futureal Budapest One Business Park, a Green Court Offices a CODIC fejlesztésében vagy a kanadai befektető, a Tippin Corporation ikonikus Tőzsdepalota projektje. Krisztina munkáját Bodnár Rita junior tanácsadó támogatja, aki a fogyasztási cikkek piacáról az év elején érkezett az irodabérbeadás területére.

Fülöp László MRICS vezető tanácsadó több mint 20 éve dolgozik a nemzetközi kereskedelmi és ingatlantanácsadói területen. Bérlő- és bérbeadóképviseleti megbízásokat egyaránt bonyolít, utóbbi keretén belül elsősorban az S-Immo, az IMMOFINANZ, valamint a Diófa Alapkezelő tulajdonában álló irodaházak bérlőkkel való feltöltésével foglalkozik. László szorosan együtt dolgozik Mátyás Hunorral, aki a tavalyi évben csatlakozott junior tanácsadóként.

A piackutatási részlegen eltöltött két év után idén júliustól Huszár Barbara az Office Group csapatát segíti kiemelkedő elemzői és piackutatói tapasztalatával. Barbara korábban több régiós tanulmány és adatelemzés készítésében is részt vett, a negyedéves riportok publikálása mellett ügyfelek számára készít személyreszabott ingatlanpiaci tanulmányokat és prezentációkat.

Az Office Group hatékony működését a 2018-as irodapiaci eredményei is alátámasztják. Már most prognosztizálható, hogy kiemelkedően eredményes évet zár a részleg, az idei év első felében 35 000 négyzetméter irodaterület került bérbeadásra és további 32 000 négyzetméter aláírása várható az év végéig a JLL közreműködésével.